küszöB

Az előnyök kidomborítása, azaz Homestaging

A Homestaging segítségével tudatosan és professzionálisan felkészítheted a lakásod az ingatlanpiacon történő értékesítésre. Ha szeretnéd az üzletet mihamarabb és minél jobb áron  nyélbe ütni, hívhatsz szakembert, aki megmutatja, hogy milyen feladatokat kell ahhoz elvégezned, hogy otthonod a legelőnyösebb arcát mutassa az érdeklődőknek. A hirdetés elkészítéséhez szükséges profi fotók és az azt megelőző styling nagyon fontos: sokat dob az összképen, ha eltűnnek az oda nem illő bútordarabok, kidobásra kerülnek a limlomok, és stílusában harmonizáló kiegészítők és zöld növények költöznek be a térbe. Az ingatlanközvetítők tapasztalata szerint egy jó fotósorozattal nagyságrendekkel nagyobb érdeklődést lehet generálni, mint rendezetlen környeztet ábrázoló, életlen képekkel.

Pontosan ezt történt Zsuzska barátnőm lakásával, amikor úgy gondolta ideje menni Zuglóból, és eladni az egyik új építésű lakóparkban található otthonát. Márpedig, ha ő egyszer elhatározta magát, akkor nincs mese, menni kell, valószínűleg én több könnyet hullattam kis lakásáért, mint ő. És hogy én miért is szerettem annyira?

Zsuzska 40 m2-es amerikai konyhás nappalis + 1 hálószobás otthona remekül példázta, hogy a lakberendezés nem csupán pénz kérdése. A nagyszüleitől örökölt antik bútorokat remek stílusérzékkel vegyítette modern darabokkal: a robosztus, faragással díszített komód és a thonet ruhafogas jól megfértek a  magasfényű konyhabútor, a fém csővázas-műanyag székek és a modern művészeti nyomatok mellett. 
Az értékesítéshez szükséges fotók elkészítéséhez jó alappal rendelkeztünk, már csak ki kellett domborítanunk a lakás jó adottságait és bensőséges hangulatát. A nappali fotózásakor nem volt lényeges szempont a teljes helyiség megmutatása, egy hangsúlyos sarok bemutatása volt a cél, így esett a választásunk a komód, a dolgozóasztal és a kanapé alkotta háromszögre, amelyet a falon található egyedi művészeti nyomatok tesznek teljessé.  
 
zsuzska_elotteutana_nappali_nokeret

Fent: ilyen volt / Lent: ilyen lett

A konyha egy amerikai konyhás nappali része, amely magasfényű konyha bútorával és a beépített, csúcstechnológiás gépeivel  abszolút a modern vonalat hivatott erősíteni a lakásban. 

zsuzska_elotteutana_konyha_nokeret_nofekete

Fent: ilyen volt / Lent: ilyen lett

A hálószoba központi eleme a szintén nagyszülői örökségből származó nagyméretű franciaágy. Ezt állítottuk a kép középpontjába, de apró részletek is megbújnak a szobában, mint például a falat egy-egy sávban díszítő óarany színű, barokkos tapéta és a thonet virágtartó, amely itt éjjeli szekrényként funkcionál. 
 
zsuzska_elotteutana_halo_nokeret

Fent: ilyen volt / Lent: ilyen lett

Legnehezebb dolgunk az erkélyen akadt, amely kialakítására a barátnőm nem fordított elég időt, így érkezésünkkor lehangoló látványt nyújtott.  Az erkélyen található kerti bútorok, farönkök, tuják és egyéb kiegészítők segítségével  mégis sikerült egy barátságos, pihenésre invitáló sarkot kialakítanunk.
 
mandala5

Ilyen lett

Az antik és a modern keveredése a káddal ellátott fürdőszobában is tetten érhető, ezt próbáltuk a thonet szék és a fürdőszoba szekrény megmutatásával érzékeltetni. 

mandala4

Ilyen lett

Azóta a lakás már gazdára is talált és Zsuzska is megtalálta új otthonát, ami épp egy kis átalakításra vár. Ha olyan jól sikerül majd, mint az előző lakása, biztosan beszámolunk róla. 

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!