küszöB

Képelrendezés lépésről lépésre

Nemrég elsétáltam egy belvárosi műtárgyas mellett, ami egy saroképület földszintjén található Budapest egyik hangulatos környékén. Az a nagy előnye a parányi helyiségnek, hogy így két utca felől is van üvegezett kirakata. Sötét volt már kint, én pedig az üvegen keresztül a szebbnél szebb dísztárgyakon méláztam hosszasan. Ekkor szúrt szemet a rengeteg festmény és print a falon, amelyek ízléses kompozíciót alkottak, egyszerűen jó volt rájuk nézni.

Ez az élményem inspirált abban, hogy kicsit utánanézzek, hogyan lehet nekem is ilyen galéria falam, szerencsémre jobbnál jobb ötleteket találtam. Nehéz elsőre eltalálni a megfelelő elrendezést, de egy kis ötletelés és átgondoltság  olyan eredményhez vezethet, amire évek múltán is jól esik ránézni.

Tippek:

  1. Érdemes a keretezett képeket vagy a padlón, vagy egy nagy asztallapon rendezgetni és kipróbálni, hogy milyen kompozíció tetszik a legjobban.
  2. Rajzoljuk körbe a képkereteket egy egyszínű papíron, majd vágjuk ki a mintát. Ezzel imitálhatjuk a képkereteket: így sokkal egyszerűbb rendezgetni a szabad falfelületen.
  3. Könnyen eltávolítható ragasztóval rögzítsük a papírokat a falon a kívánt kompozícióba illesztve. Célszerű szemmagasságban felfüggeszteni azt a képet, amelyik a fókuszban lesz.
  4. Ragadjunk kalapácsot és üssük be a szegeket. Ezután letéphetjük a papírt, és nincs más hátra, mint felakasztani a képeket a megfelelő helyre.

df2e077750e91de2523b879c609bd541_mod 2f219222969e979ff4a590ebaee05ba1-400x600

 

Forrás: www.momastic.com, Pinterest

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!