küszöB

Igazi étkezőasztal

Régóta vágytam egy új étkezőasztalra. Több mint 3 éve költöztünk be mostani lakásunkba, és sajnos az étkező csak egy kis sarkot hasít ki a konyha-étkező-nappali hármasból. Már akkor látszott, hogy a nagy méretekkel bíró cseresznye-tölgy színben pompázó étkezőasztalunknak mennie kell.
Túlzottan nem siettem el a történetet, mindig volt fontosabb megoldandó feladat, így szép lassan fogalmazódott meg bennem, hogy egy fémlábú fa asztallappal ellátott étkezőasztalt szeretnék. Egész véletlenül futottam bele az Igazifa csapatába a neten, rögtön küldtem is nekik két képet, hogy na ilyen lábat, és ilyen asztallapot szeretnék, megoldható? Jött is a válasz hamarosan, hogy természetesen! Pár nap múlva találkoztam Ernővel, az Igazifa motorjával egy közösségi irodában bérelt kis szobában, ami bemutatóteremnek éppen nem nevezhető, de faanyagok, színminták bemutatására és a részletek egyeztetésére tökéletes helyszínnek bizonyult. Ernővel folytatott beszélgetésünk során megtudtam, hogy céljuk a bútorkészítésben újra hangsúlyossá tenni a fa szerepét. Alapanyagul a Kárpát-medencében található fafajtákat használják, régi újrahasznosított faanyagokból, pl. parasztházak építéséhez használt gerendákból is készítenek asztalokat. Előfordul, hogy a felhasznált anyag már több mint 30 éve szolgál, de nem ritkák a 100 éves darabok sem.
A mi családi étkezőasztalunknak téglalap alakú, zártszelvényű, antracit szürke fémlábai vannak, asztallapja pedig egy 30 éves tölgy deszkából készült, amely matt lakkozást kapott. Így tökéletesen alkalmas étkezésre, rajzolásra és a későbbiekben mateklecke írására is.  
Íme egy válogatás az Igazifa kínálatából, és a végén a mi asztalunk!

rusztikus tölgy asztal lap-lemez lábbal 02

fémkeretes régifa dohányzó

Csővázas bükk asztal Antikolt fémkeretes dohányzó 01.

IMG_7054

 
Forrás: Igazifa
 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!