küszöB

Palackok, újratöltve

Nagyon szeretem az év végi ünnepeket,  kivéve a Szilvesztert. A kötelező bulizást, amikor minden hülye trombitál és petárdázik. Az utcákat pedig ellepi a szemét és üres üvegek gurulnak szana-széjjel… 

Újévi köszöntőm ezért a pezsgős, boros és egyéb palackok újrahasznosításáról szól. Sokféle ötletet találtam, könnyedén lehet belőlük gyertyatartó, de vázaként is új értelmet nyerhetek, akár eredetiben, vagy a hobbiboltokban kapható üvegfestékkel színezve.

Ha egy kicsit több időt szánnánk a kreatívkodásra, akkor az üveg vágásával is kísérletezhetünk, így lámpaként, mécsesként vagy virágtartóként születhetnek újjá a palackok. Nagy részüket házilag is könnyedén elkészíthetjük, az üveg vágására egy otthon is kivitelezhető trükköt találtam a recyclart.org oldalon. Izgalmas fizikai kísérletként is felfogható, madzag, körömlakk, gyufa és jeges víz kell csak hozzá.

szilv_1

szilv_3

szilv_4

szilv_6

szilv_7

szilv_kuszob2

Mi egy karton smaragdzöld üvegű San Pellegrino ásványvizet változtattunk egyedi pohárkészletté egy ügyes üveges segítségével, aki a vágás után szépen le is csiszolta az éleket. A napi használatú felület csiszolását nem vállaltuk házilag. Gyönyörűek, nem?  

szilv_8

Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánok, és ha hazafelé hajnalban látnátok egy szép üveget az utcán, fogadjátok örökbe. Biztosan jó lesz még valamire! 

 

Forrás: Pinterest, zöld poharak: saját

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!