küszöB

A csupasz izzó bája

A mennyezetről lógó csupasz izzó inkább horrorfilmbe, mint lakberendezési blogba illő mondatnak tűnik, mégis, ez az utóbbi évek egyik legnagyobb retró trendje. 

Az energiatakarékos és ledes izzók elterjedésével párhuzamosan vált egyre népszerűbbé az izzószál szépségét megmutató Edison izzó. Ezek fényereje általában kisebb, üvege sokszor antikolt, ezért hangulatvilágításnak, kiegészítő világításnak a legalkalmasabb. 

Az újrahasznosított dizájn rovatba azért került, mert ez az izzó sok tervezőt és barkácsolót megihletett, sorra születnek a csupasz izzó köré épülő darabok. A régi ráccsal védett ipari lámpák mintáját követő de modernebb geometrikus alakzatokat akár szívószálból is el lehet készíteni. De sok egymás mellé tett izzó búra nélkül is csodásan mutat, például egy öreg deszkára hangolva. 

Szerintem gyönyörűek, nagy álmom, hogy egyszer én is készítek egy ilyen, csupasz izzókból álló egyedi csillárt. Majd ha költözünk, mert a lakásban már nem tudnám hová tenni. Addig is gyűjtöm hozzá az inspirációt. 

Ha kedvet kaptatok egy ilyen projekthez, itthon a Tilka kínálatából tudtok válogatni, a dizájner lámpákhoz képest valóban töredék áron, de hasonló lámpákat, izzókat és alapanyagokat találtok az Antik izzó webáruházban is. 

 

izzo1_kuszob

izzo2_kuszob

izzo3_kuszob

izzo4_kuszob

izzo5_kuszob

 

Képek: Pinterest

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!