küszöB

Skandináv stílusú valóság

Nagy kedvencem a skandináv stílus. Szeretem az egyszerű vonalvezetést, a letisztultságot, a fát, a fehér szín dominanciáját és azt, hogy olyan jól szervezettnek tűnik minden a skandináv otthonokban – legalábbis a magazinok és blogok által bemutatott lakásokban.

Felfedeztem a Dos Family-t: egy életmód/design/DIY blogot, amelyet egy fiatal svéd anyuka szerkeszt, aki egyébként enetriőr fotós. Lakásbemutatókat is ír, amelyekben a skandináv stílus szélesebb skáláján belül mozogva mutat be skandináv otthonokat, akár tradícionális, modern vagy pop stílusban.

A repertoárt átnézve megakadt a szemem egy koppenhágai, 115 m2-es, második emeleti skandináv stílusú otthonon. Egy művészet- és design történész hölgy lakik itt fiával és lányával. Saját bevallása szerint azt szereti a legjobban a lakásban, ahogy nappal a fény beáramlik és játékosan árnyékokat vet a padlón, a nagy fürdőszobát és persze az erkélyt, ami olykor vacsoráknak ad helyet, és szép kilátást nyújt a városra.

Ami pedig nekem ebben a lakásban a legjobban tetszik (a nagy étkezőasztalon és a fehér, falra akasztott edénytartón kívül), hogy nem mesterkélt, hanem egy valós, életszagú skandináv otthon.

Dosfamily6

Dosfamily2

Dosfamily7

Dosfamily3

Dosfamily8

Dosfamily1

Dosfamily5

 Forrás: Dos Family

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Sand Shauna says:

    Csupán a skandináv stílusú migráncsok hiányoznak a képről


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!