küszöB

Asztali lámpák csészéből

Hercsel Klárával egy kora tavaszi hétvégén találkoztam a tihanyi PLACC piacon. Messziről kiszúrtam a kecses és ötletes lámpatesteket és a sok kedves, egyedi és saját készítésű tárgyat a standján. Ő maga lakberendezőként és designerként is tevékenykedik. Ezt a posztot kifejezetten lámpáinak szentelem, amik nagyon megragadtak.

Klára kávés- és teáscsészékből és csészetalpaikból egyedi lámpatesteket készít. A csészéket és csészetalpakat átfúratja, majd azokat egy stabil fém talpra és vázra illeszti, a lámpatestet pedig egyedi búrával ékesíti. Saját honlapján meglévő asztali lámpák közül is válogathatunk, de egyeztetés után egyedi darabokat is készít, amelyeknek stílusa, szín- és formavilága teljes mértékben a megrendelő igényeire szabottak.
A csészék és a búra színe, formája és anyaga tetszés szerint kombinálhatóak, így különböző stílusú otthonokban, vagy vendéglátóhelyeken is szépen mutatnak.

A lámpák amellett, hogy értékes kézműves termékek, az újrahasznosított upcycle design kategóriában is megállják a helyüket, hiszen a nem használt csészék és csészetalpak új funkciót kapnak lámpatestként.

lampa3

lampa2

Forrás: Villa Clara Interior és saját fotók

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!