küszöB

Variációk korlátra

Belső kétszintes lakásban lakunk, még az előző tulajdonos építette be a kis garzon tetőterét. Amikor megvettük a lakást, kivettünk pár falat, új ajtót nyitottunk és megváltoztattuk a lépcsőt is. A lenti szinten így lett egy légtérben az előszoba-konyha-étkező-nappali, egy gardrób és a fürdőszoba, fent pedig a hálószoba. Kiszélesítettük a födémen vágott lyukat, így egy kevésbé meredek lépcsőt tudtunk betenni, és a feljáró feletti tetőablakból több fény jut a konyhába.

Asztalos készítette az egyedi lépcsőt, aminek azóta sincs korlátja. Nekünk nem igazán hiányzik, de az utóbbi időben annyian mondták már, hogy kellene, meg ez így veszélyes, hogy elgondolkodtam, lehet, hogy igazuk van? 

korlat_kuszob12

Az alábbiakban szedtem össze néhány korlát-ötletet. Leginkább azok  a megoldások tetszenek, amik a korlát nélküliség érzetét keltik. Ilyenek a vízszintes, vagy függőleges huzalokból készített korlátok, amik vékony anyaguknak köszönhetően messziről nem is látszanak. Vannak köztük olyanok is, amelyek nagyon mutatós grafikai hatásúak. Nagyobb térben biztosan jól mutatnának. Mivel fából van a lépcső, el tudok képzelni egy klasszikus, az angol polgári házakban látott korlátmegoldást is. De tetszenek a kovácsolt vas és fa kombinációi is.

Még ne tudom, lesz-e korlátunk. De ha lesz, ígérem, beszámolok róla.

 

korlat_kuszob7 korlat_kuszob6 korlat_kuszob5 korlat_kuszob4 korlat_kuszob3 korlat_kuszob2 korlat_kuszob1

 

Forrás: Pinterest

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!