küszöB

Mesés lakóautó kiadó

Ez a teherautó az egykori Csepel Autógyár gyártósoráról gurult le, majd szolgálatát letöltve, évekkel később egy külföldi pár meglátta benne a lehetőséget és megmentette a bontástól. Származására utalva Csepellinának nevezték el, majd rögtön három darabot is felújítottak, és lakóautóként definiáltak újra. A Mecsek erdejében megbúvó csodás környezetben, a Mókus-völgyben találtak nekik helyet, és bárki kiveheti egy pár napra, aki a lüktető városi életből kiszakadva egy kis feltöltődésre vágyik. A tulajdonosok az átalakítás minden lépését megörökítették, és gondosan dokumentálták blogukon.

A teherautó utasterét meghagyták, a motorját eltávolították, helyére kazánt szereltek, amely melegvízzel látja el a lakókat. Az utastér mögött a plató helyén húzták fel a terasszal is megtoldott 25 m2-es mesés faházikót. Belül is a fa használata dominál, amellyel tudatosan beemelték a természetet a lakótér belsejébe. Ez tetten érhető a kicsiny meselak minden helyiségében: a konyhától, a fürdőn át a hálószobáig gyönyörűen erezett faburkolatok, rusztikus gerendák, egyedi bútorok gyönyörködtetik a szemet és fokozzák a komfortot.

A bútorok utalnak az autó származási helyére, a széklábak pl. az egykori Csepel Gyárban készült varrógép alkatrészek. A falat régi képek, többek között az ikonikus Csepel logó nyomata díszíti, nagy hangsúlyt fektettek a klassz indusztriális kiegészítők kiválasztására is. A zavartalan kilátásról hatalmas ablakok gondoskodnak, így az erdő csodás látványát a falakon innen is élvezhetik a látogatók. Az autó oldalába befészkelő kis terasz tökéletesen alkalmas helyszíne a reggeli kávé feletti merengésnek, ráérős ebédeknek és a lazulós vacsoráknak.

A hálótér szarvasos ágyneműhuzata hab a tortán, pont az i-re, imádom! Én kedvet kaptam, hogy kipróbáljam, Ti?

IMG_1905

IMG_2213

IMG_2224 IMG_2260

IMG_2263

IMG_0088

IMG_2272

IMG_2279

IMG_2177

IMG_2219

 

Forrás: Dívány, Csepellina blog

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!