küszöB

ART HEKK és balatoni nyáridézés

Könnyed jazz zenét hallgatva és gyöngyöző fröccsöt kortyolgatva a nyári melegben elgondolkodtam azon, milyen jó is lenne éppen a Balaton parton heverészni. Ugyan a balatoni nyaralás egy kicsit még várat magára, egy-két Tóth Andrej darab felett elidőzve bárhol és bármikor lehet balatoni hangulatot teremteni.

A képzőművész munkái közül ezúton a magyar tengerünkhöz fűződő, ART HEKK nevű projektjének darabjait vettem szemügyre. Andrej 2014-ben hozta létre az ART HEKK-et, a magyar balatoni kuriózumokat megidéző képzőművészeti sorozatát. Válogathatunk fatáblára nyomott sokszorosított képek, kártyapaklik, tetkók, táskák, és kedvenceim, a csókos szájú fahalak közül, amik mind a balatoni hangulat pikáns és vicces megjelenítői. 
Tóth Andrej kitűnő munkáira jellemző egy adag irónia, bájos naivság és humor. A színes alakok, halak, formák mind-mind kedves balatoni emlékek lenyomatai lehetnek otthonunkban is, amelyek a márka webshopjáról, vagy hazai design piacokról, kiállításokról és vásárokról is beszerezhetőek.

Andrej háromszor nyerte el az Év Kulturális Plakátja díjat, kapott már Aranyrajzszög díjat is, egyéni kiállításai is igen népszerűek, érdemes a munkáit közelebbről is megszemlélni. ART HEKK kollekcióját elnézve pedig hagyjuk, hogy Siófoki Laura, Almádi Carlos, Badacsonyi Sára és a többi kedves balatoni alak megmosolyogtassanak bennünket.

arthekk1

arthekk7

arthekk6_a

arthekk5

arthekk4

arthekk3 arthekk2

Forrás: Stilblog, arthekk, Tóth Andrej

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!