küszöB

Saját Provance

Sokféle lakberendezési irány létezik, ahonnan ötleteket meríthetünk, de otthonunk csak akkor lesz a sajátunk, ha magunkat is beletesszük. A lakberendezők által megálmodott dizájnos terek sokszor magazinszerűen üresek és élettelenek, mert a tulajdonosok személyisége nem tükröződik a szobákon. Én éppen ezért az eklektika híve vagyok, a számomra szimpatikus stílusok, hangulatok, elemek kombinációjával saját, egyedi világot hozok létre.

Ami nem jelenti azt, hogy a tereken nem érhetőek nyomon a különböző inspirációt adó stílusok. Ezek közül a mi otthonunkra az egyik legjellemzőbb a provanszi, amely számomra a kopott, fehér, napszítta régi fa, természetes kő, terrakotta, natúr textilek, pasztell árnyalatok, és időtlen elegancia szavakkal írható le. Nekem nem igazán tetszik az a kékeszöld árnyalat, ami sok festék provanszi verziója, így én ezt kihagytam a palettámból, helyébe az olívazöld, és kávé árnyalatai kerültek. 

Ha ez a stílus számodra is vonzó, kezdd a fehérrel, nézd meg miként világosíthatod ki a tereket, tisztíthatod le az enteriőrt. Hol jöhetnek a képbe a természetes anyagok, a fa, kő, terrakotta. A hatás eléréséhez  néha elég lecserélni a díszpárnákat és betenni pár kaspót, növényt. Ezekkel az egyszerű ötletekkel becsempészheted a provanszi udvarházak hangulatát otthonodba, és a következő felújításkor, a csempe, padlólap lecserélésével, egy rusztikusabb kőfallal, bontott téglafallal léphetsz tovább. Keverd bátran a provanszi elemeket régi bútoraiddal, modernebb darabokkal, kedvenc kanapéddal, és legkedvesebb színeiddel saját, egyedi stílusod létrehozásához. 

provance_kuszob

provance_kuszob2

provance_kuszob3

provance_kuszob4

provance_kuszob5

 

Forrás: Pinterest

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!