küszöB

Fuga és az ördög

Az ördög a részletekben rejlik. És ha lakberendezésről vagy belsőépítészetről van szó, ez még inkább igaz. Ez veszély, de lehetőség is egyben, hiszen kis változtatással nagy változást érhetünk el. Ezekhez az átalakításokhoz szeretnénk kézzel fogható tippeket, ötleteket adni legújabb rovatunkban, amellyel két hetente jelentkezünk. Az első téma a fugafestés. 

Sok lakásban a legnagyobb gondot a fürdőszoba és a konyha falburkolata jelenti. Ha nem túl vastag a pénztárcánk, vagy albérletben lakunk, nem opció a csempék leverése, kicserélése. A legszebb csempét is elronthatja egy rosszul megválasztott fuga és egy semmilyen csempét is jobbá tehet, ha szépen belesimul a falba a hozzá illő fugának köszönhetően. Ezekben az esetekben lehet megoldás a fugák színezése. 

Sajnos a fürdőszobánk fugázásakor nagyon világos lett a fali csempék közötti fuga, így teljesen elrontotta az összképet. Ekkor használtam először a fugafestéket, valamint nemrég, amikor egy tréning-centrum konyhájában varázsoltuk újjá a szocreál hangulatú, barna fugájú csempét. 

A fuga színének megváltoztatására olcsó, bár időigényes megoldás a Mapei Fuga Fresca terméke. Mi ecsettel vittük fel, mert az adagolószivacs nagyon széles, teljesen összekeni a csempét, amit utána macerás lemosni. Az ecsettel viszont még a sarkokat is könnyedén ki lehet festeni. Nálunk ez a pepecs megoldás bevált. Ha sötét színre világosabbal dolgozunk, ahogy azt mi most tettük, minimum két réteg színezőre lesz szükség, de mivel kis felületről van szó, egy nagyobb konyhai falra is elég egy dobozzal belőle. 

Sokat szaladgáltunk érte, de sajnos egyik hobbiboltban sem volt fellelhető, így végül megrendeltük. Mindenki tegye túl magát azon, hogy majdnem annyiba kerül a házhoz szállítás, mint maga a termék. Megéri, az eredmény szerintem önmagáért beszél: a régi, piszkos hangulatú csempéből, kissé vidékies, de stílusos falunk lett, csupán a fuga átszínezésével. A konyha megújulása a szekrény lefestésével és a munkapult cseréjével lesz teljes, a későbbiekben majd erről is beszámolok. A műanyag csepegtetőért pedig elnézést kérek. Arrébb tehettük volna a fotó kedvéért, de így életszerű: 

fuga2

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!