küszöB

Borból lettünk…

Az első boros ládával Spanyolországban találkoztam. Az egyetem végén au-pairként dolgoztam Alicantétól nem messze egy kisvárosban. A srácok anyukája ládaszámra rendelte a könnyed helyi fehérbort, a Viña Solt. A bor nem nyűgözött le, de az égetett logójú Torres fadoboz annál inkább. És ez a szenvedély azóta is tart.

Pár évvel ezelőtt eljutottunk a festői bordói faluba, Saint Émilion-ba. Ha már ott voltunk, bort is vettünk, de inkább boros ládákra vadásztam. Az eladó teljesen bolondnak nézett, amikor a borválogatásokat nem évjárat és pincészet,  hanem a doboz színes felirata alapján választottam ki. Azt sem értette, miért ér a fülemig a szám, amikor 10 euró pluszt kért a különleges vintage boroknak fenntartott arany-piros nyomatú dobozért,  amibe pár üveg nem túl drága bort pakoltam. Ő még nem sejtette, hogy 10 euórért én egy éjjeliszekrényt vásároltam nála.

boros_kuszob02

 

Sokféle módon hasznosíthatók újra a boros dobozok. A képkeresgélés közben izgalmas hordó-bútorokra és lámpákra is leltem. Borból bútorrá válogatás következik: 

boros_kuszob4

boros_kuszob1

boros_kuszob2

boros_kuszob3

boros_kuszob5

boros_kuszob7

boros_kuszob6

boros_kuszob8

Forrás: 
Saint Émilion: saját
bútorötletek: Pinterest

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!