küszöB

Vidéki kúria és az eklektika

A Babérliget Kúriára az Instagramon akadtam rá, már egyetlen kép arra sarkallt, hogy megnézzem a honlapjukat is. A XIX. századi nemesi kúria szállóként történő újragondolása Polányban, Balatonlellétől mindössze 25 percnyi autókázására található. A berendezés vidéki stílusa a gasztronómiában és designban jártas tulajdonosok ötletességét dicséri: a hazai és külföldi forrásokból beszerzett régi bútorokat remek érzékkel vegyítik modern darabokkal. Ez a dekorációban is megnyilvánul, a szállót kortárs festőktől vásárolt festmények díszítik.

A szobák a fűszerkertben nevelgetett zöld növényekről kapták a nevüket, a berendezési tárgyak csodás színekben pompáznak, van napsárga és galambszürke szekrény, mentazöld éjjeli szekrény és indigókék tálaló is. A lámpák kiválasztására is nagy hangsúlyt fektettek: modern és vintage asztali lámpák, mennyezeti függesztékek és állólámpák nagyszerűen eltalált egyensúlya érhető tetten a terekben. Egész biztos vagyok benne, hogy egyes antik berendezési tárgyaktól szinte minden régiség rajongónak hevesebben ver a szíve.  A kék szobában például az én szülőfalumból származó hartai motívumokkal díszített ágyvégeket vélek felfedezni. 

A szobákon végigvonuló eklektika a közösségi terekben is megfigyelhető: régi asztalok, festett székek, modern lámpák, faragott tálalószekrény és cementlapok keverésével egy izgalmas elegyet hoztak létre a tulajdonosok. Az egyedi látványkonyha és a tágas étkező mind hozzájárulnak, hogy a felszolgált ételeket különleges környezetben fogyaszthassák el a vendégek. Az élénk, de azonos tónusú színblokkok és a minták visszafogott használata teremt összhangot a különböző stílusok keveredésében. 

A Babérliget Kúria kitűnő helyszín egy kis világtól való elvonulásra pároknak és családosoknak egyaránt, de esküvők és csapatépítők szervezésére is tökéletesen alkalmas. 

baberliget_vendeghaz

baberliget

videki_kuria

baberliget_kuria

naszut_belfoldon

baberliget_somogy

stulusos_videki_romantika

stilusos_videki_szallas

 

Forrás: Babérliget Kúria

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!