küszöB

Hogyan rejtsük el lakásunk kevésbé esztétikus berendezéseit?

A cikk megírásában és a téma körüljárásában ormótlan villanybojlerem vezérelt. Egyelőre a bojlernek maradnia kell a lakásban, így az az opcióm maradt, hogy magát a bojlert és az alatta lévő csöveket valamilyen ideiglenes, költségkímélő, ám mégis esztétikusabb megoldással eltüntessem.

A nagy bojler-ügy

A gázberendezések szellőző nyílásainak eltakarása veszélyes és tilos. A villanybojlerrel ilyen szempontból egyszerűbb dolgunk van. Célszerű azért óvatosan kezelni, és könnyen megbontható, jól szellőző, vagy például perforált takarást választanunk a villanybojler esetében is.

A perforált, perfetti lemez használata megoldás lehet a bojler, vagy egyéb, kevésbé esztétikus berendezések elrejtésénél is. A lyukak gondoskodnak a szellőzésről, valamint változatos színárnyalatok és anyagok (pl. fa, fém, műanyag) könnyen összhangba hozhatóak a helyiség meglévő enteriőrjével, stílusával. Fontos, hogy mindig konzultáljunk szakemberrel a megfelelő lemez választásról.

acel1
A bojler csöveinek eltakarása (persze a bojler helyétől függően) apácaráccsal is lehetséges, ez is könnyen mozgatható és biztosítja a szellőzést. Mégis egységesebb, kellemesebb látványt nyújt, mint az összevisszaság. Itt olvashattok arról, hogy házilag hogyan álljatok neki egy apácarács projektnek.

apacaracs

A számomra legkedvesebb ‘bojler-elrejtő’ megoldás valamilyen szép kis függöny alkalmazás. Játszhatunk a színekkel, a rögzítéssel, könnyen moshatjuk és bármikor lecserélhetjük, ha nem tetszik. Az én esetemben ez a legpraktikusabb megoldás, hiszen a bojlerünk a kád vége fölött van a falon, így egy ízléses, bojlertakaró függöny felszerelését tervezem a jövőben. A lenti rusztikus fürdőszoba csinos kis eleme lett a fém karnis és a letisztult függöny, ami mögött meghúzódik a bojler.

bojler1

bojler2

bojler3

Nemcsak bojlerünket, de például az otthoni routert, a macskaalmot, egyéb háztartási ‘kellemetlenségeket’ is eltakarhatunk praktikus ötletekkel. Itt a kedvencem egy nagy, régi, kibelezett könyv, amibe a lapok helyett a router húzódik meg a szekrényke tetején.
router1  macskaalom1

haztartasi1

 

Forrás: Pinterest, Apartment Therapy,  apacaracs.blog.hu, Otthonok és kertek

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!