küszöB

Kreatív fal a tanulósarokba

Mostanában a legtöbb időt a gyerekszoba rendezgetésével töltöm, egy kényelmes és praktikus tanulósarok kialakítása a cél. A legfontosabb bútordarab, az íróasztal beszerzésén már túl vagyunk, erről korábban már olvashattatok néhány tippet. A következő fontos lépés, hogy találjuk meg a helyét a szobában, szerencsés esetben egy világos, de kuckozható sarokban, ami kicsit elhatárolható a pihenő és játszó résztől. Ez a terület, ha megoldható, legyen kizárólag az iskolásunk birodalma, testvérektől is maradjon háborítatlan. Ha mindez pipa, elgondolkozhatunk rajta, hogy milyen eszközökkel dobjuk fel a sarkot. Beszerezhetünk egy jópofa asztali lámpát, készíthetünk egyedi ceruzatartókat és kreatív falat is, amire szükség esetén kitűzheti vagy kiragaszthatja a gyerek az órarendet, rajzokat, kis cetliket, bármit, amitől az ő kis tanulósarka személyiséget kap.

A kreatív fal lehet egy parafatábla vagy mágnestábla, ez utóbbit ha lekenjük krétafestékkel, még írni is lehet rá. Jó ötlet a whiteboard matrica is, amire táblafilccel felírhatjuk az órarendet. A Nyomdakernél például találtam több színben is, öntapadós, krétával írható fóliát, ugyanitt whiteboard matrica is kapható. 

Én megtartottam a korábbi kréta- és mágnesfesték fal kombinációt, ami az iskolás korszakhoz is remekül passzol, ez a falrész az új felállásban beékelődött a könyvespolc és az íróasztal közé. Az asztal kicsit szélesebb, mint a fölötte lévő krétafal felület, ezért parafa edényalátétekkel egészítettem ki a látványt. Az alátéteknek adtam egy kis színt, az egyiket a gyerek javaslatára türkizkék festékkel fújtam le, a másikat pedig krétafestékkel kentem le. 

Néhány inspiráció: 

kreativfal2

Névtelen-1

unnamed (7) 

Nálunk pedig így néz ki a megvalósítás, remélem inspirálólag fog hatni a gyerkőcre, és a tanulás mellett egyéb kreatív tevékenységek helyszínévé is válik az újonnan kialakított sarok. A fal dekorálása közös munka volt. 

20160829_202419

unnamed

unnamed (1)

 

Fotók: IKEA, Pinterest, saját

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!