küszöB

Tükröm tükröm

Az egyik kedvenc lakberendezési trükköm az, hogy a képeket nem akasztom fel a falra, csak könnyedén a falhoz támasztom, akár könyvespolcra, akár a padlóra kerül. Ugyanez a technika tükrök esetén is jól alkalmazható, egy nagy méretű tükör jelentősen befolyásolja a szoba hangulatát. Akár építészeti hatást is érhetünk el vele, olyan mintha egy új ablakot vágnánk a falra. 

Egy méretes tükörrel megsokszorozhatjuk a tér érzetét, miközben a tükröződő felület fényesebbé is teszi a szobát.  Egy-egy különleges kerettel pedig szándékunk szerint harmonikusabbá, letisztultabbá vagy éppen modernebbé vagy eklektikusabbá tehetjük az enteriőrt. Ha a fal színével harmonizáló keretet választunk a tükör belesimulva a felületbe érdekes optikai hatást ad, miközben a fal tónusából kiemelkedő kerettel megtörhetjük a nagyobb felület monotóniáját. 

Szintén klasszikus lakberendezési trükk, ha a falhoz támasztott tükör elé kisebb lerakóasztalt, ládát állítunk. Az asztalkára helyezett tárgyak, növények képe izgalmas látványt adva megsokszorozódik,  így a szoba sokkal elegánsabbnak tűnik. 

Akár barokkos keretű, akár modern tükröt választunk, mindenképpen érdemes hátul, láthatatlan módon a falhoz rögzíteni a tetejét egy erre szolgáló szalaggal. Egy törött tükör nem hoz szerencsét. 

kuszob_tukrom

kuszob_tukrom2

kuszob_tukrom3

kuszob_tukrom4

kuszob_tukrom5

Képek: Pinterest, One King’s Lane

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!