küszöB

Tippek csempfestéshez

A mai Kézzelfoghatóban a csempefestésről szedtem össze a tudnivalókat. Praktikus megoldás lehet, ha albérletben lakunk vagy éppen új lakást vettünk és szűkös a felújításra szánt budget. Ha nem tudunk azonosulni a konyhában, illetve a fürdőszobában található burkolattal, ragadjunk ecsetet és fessük át a csempét! Lényegesen olcsóbb, mint egy komplett burkolatcsere és nem is jár akkora kosszal a megvalósítás, tartósságát tekintve 1-2 évre tervezhetünk.

A festést végezhetjük saját kezűleg is, erre alkalmas speciális festékkel, ami jól tűri a nedvességét. Arra ügyelni kell, hogy festés előtt jól megtisztítsuk a felületet, és a fugát is ragasszuk le maszkoló szalaggal. Előfordulhat, hogy a fuga eredeti színe nagyon nem passzol az új csempéhez, akkor vegyük kezelésbe azt is. Erről korábban itt olvashattatok. Ha nincs kedvünk és időnk a burkolat felújításával bíbelődni, akkor rábízhatjuk szakemberre is, természetesen ez esetben az anyagköltségen kívül, az ő munkadíját is meg kell fizetni.

Térkultúrán további tippeket olvashattok, van egy személyes tapasztalatokkal tűzdelt, szuper összefoglaló a témában. A BorsaBoxon pedig az alapanyagokat (alapozók és festékek) is megtaláljátok listázva.

b9ab46ea0d4fea1ccc24b84eea47ebf0

painted-tile

547ef988c9153_-_paint-ceramic-tile-xlsynd

images

 

Forrás: Pinterest, Térkultúra, BorsaBox

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!