küszöB

Inspirációk holland módra

Ma rendhagyó módon három lakásbemutatót ötvözök egy posztban. Mindhárom lakás holland, és mindegyikre igaz a világos, szellős harmónia, és, hogy telis-tele vannak kedves részletekkel. 

Az első két képet a fatuskók miatt választottam. Tök jól feldobja az enteriőrt, nagyon könnyen beszerezhető, olcsó, és ráadásul a lelkünkre is jó hatással van a természetes fa anyaga. Az olvasósarokban könyvtartóként vagy lábtartóként kiváló, a nappaliban pedig a dohányzóasztal funkcióját teljesíti.

skandi1

skandi2

A második választott lakásból három képet is hoztam. A hálóban a kékes pasztell árnyalatok uralkodnak, de az okkersárga éjjeli lámpa teszi az i-re a pontot. Nagyon tetszik ez a parketta hatású tapéta, jól harmonizál a szoba világával. A gyerekszobában a ház tulajdonosai ügyesen kombinálták a régi bőrfotelt a színes gyerekszoba kiegészítőkkel. Tünde korábban már írt néhány látványos képtartó megoldásról, amelyek közül az első kettő gyerekkönyvek ‘kiállítására’ is ötletes megoldás lehet. Ez esetben egy elfelezett ládához hasonló keskeny fa polcot függesztettek fel a falra. Fontos, hogy a polcot és a könyveket a gyerkőc is el tudja érni. A babaszobában egy faládát szereltek a pelenkázó fölé, amit egy antik hatású csipkeanyaggal lehet eltakarni. Popsitörlőt, kenőcsöt és egyéb baba-kiegészítőket lehet benne ízlésesen elrejteni.
skandi4

skandi6

skandi7

A harmadik lakás is az apró részletei miatt tetszett meg: csupa olyan ötleteket valósított meg a fiatal anyuka, amelyek egy fityingbe sem kerülnek, mégis mutatósak. A nappaliban egy darab spárgára fa csipeszekkel rögzített növényrajzok bármikor lecserélhetőek, és még át sem kell fúrni a falat a rögzítésükhöz. Lejjebb néhány üres tisztítószeres flakon pasztell színeket kapott, ugyanezek az árnyalatok az étkezőszékeken is visszaköszönnek. 

A második és a harmadik lakásban is menő printeket kereteztek be. Érdemes körülnézni a neten, vannak ingyen letölthető és nyomtatásra kész plakátok grafikai mintákkal, kalligrafikus írásokkal. A Chicfettin például jópofa és ingyen letölthető írásokat találtam.

skandi8
skandi10

skandi11

 

Forrás: decor8.blog.com

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!