küszöB

Oktoberfest és Halloween, újrahasznosítva

Nagyon zokon vettem, amilyen hirtelenséggel beköszöntött a hideg, esős idő. Ha már ez van, gondoltam megnézem, milyen vidítót lehetne kihozni az októberből újrahasznosítás fronton. Az Oktoberfest és a sör körül jártak a gondolataim, amikor beleakadtam egy sörösdobozból készült narancssárga Halloween dekorációba, nagy vigyorgó tökfejjel. Máris jobb lett a kedvem. Íme pár ötlet, mit kezdhetünk újrahasznosított sörösüvegekkel, kupakokkal és dobozokkal, valamint milyen újrahasznosított ötletekkel dekorálhatunk októberben a szokásos tök helyett, vagy a mellett.  

A sörös kupakok hűtőmágnesként vagy szélcsengőként születhetnek újjá, de mozaikdarabkákhoz hasonlóan használhatjuk őket szín szerint csoportosítva képek, képkeretek készítésére is:

kuszob_haloween3

A szép kupakokat az üveget óvatosan kinyitva megmenthetjük a behajlástól, és már csak egy hobbiboltokban kapható kis kerek mágnesre lesz szükségünk, és mehetnek is a frigóra.  Kis kézügyességgel és fantáziával azonban egyedi megoldásokat is készíthetünk, akár a kupakok tetejét lefestve és arra alkoholos filccel rajzolva, akár a belsejébe képeket, fotókat ragasztgatva. 

kuszob_haloween9

kuszob_haloween10

A sörös üvegek szép formájuk miatt jól hasznosíthatóak vázaként, maszkolószalaggal még dekorálhatjuk is, vagy akár csíkosra, mintásra  is festhetőek. A jobb oldali képen pedig stílusos olaj és ecet-tartó készült belőlük. 

kuszob_haloween5

 

Ami a Halloween témakörét illeti, befőttes kupakokat átfúrva és felfűzve csinos újrahasznosított tököt készíthetünk, de a kiöregedett fakanalakat is főszerephez juttathatjuk:

kuszob_haloween2

Régi újságból is lehet hangulatos ültetődísz:

kuszob_haloween4

Szellemeket és rémeket is gyárthatunk régi konzervdobozokból és üvegekből, csak ollóra, színes papírokra és némi fantáziára lesz szükség.

kuszob_haloween

Jó időtöltést, és kellemes októberi ünnepeket! 

Forrás: Pinterest

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!