küszöB

Jópofa ékszer-rendszerező ötletek

A reggeli rohanásban megspórolhatunk magunknak egy kis időt és feszültséget, ha az ékszereinket – mintanő módjára – rendszerezve tároljuk. Körbenéztem, hogy milyen megoldások léteznek a problémára, hogyan lehet az állandó keresgélést kiKÜSZÖBölni, és egy kis kreativitás bevetésével régi tárgyainkat újrahasznosítani.  

Humoros felnőttek, vagy gyerekek számára is kedves ékszertartó lehet az alábbi állatos akasztó. Néhány mini műanyag figurát be kell áldoznunk ugyan a cél érdekében, ha meg szeretnénk valósítani ezt a projektet, de cserébe azok jó szolgálatot tesznek akasztóként is. Itt olvashatjátok el, hogyan kell lépésről lépésre elkészíteni. 

ekszertarto1

A következő ékszertároló különböző stílusú enteriőrben (pl. vintage, vidéki stílus, skandináv stílus) is jól mutathat. A projekt elkészítője egy bolhapiacon szerezte be a míves keretet, falemez, fémrács és ragasztó segítségével könnyedén elkészíthető az ékszertartó. A végén az egész alkotás fehér színt kapott eleganciát kölcsönözve a tárolónak.

ekszertarto3

Egy másik nagy szuper ötlet egy régi, vagy hiányos pakli francia kártya segítségével egyszerűen megvalósítható. Nagyon eredeti és praktikus, csak ferdén be kell vágni a lapok tetejét két oldalon, hogy a nyakláncokat, kapcsos karkötőket rá tudjuk csúsztatni a kártyalapokra. Mutatós és ötletes egy nyitott dobozkában, de ha nem akarjuk mutogatni, rendszerezéshez is kiválóan alkalmas, és még a porosodó lapokat is tudjuk hasznosítani.

ekszertarto4

A személyes kedvencem pofonegyszerűen elkészíthető: két régi porcelán tányérka és egy gyertyatartó segítségével könnyedén megvalósíthatjuk sajátkezűleg. Csinos kis kiegészítője lehet egy fésülködőasztalnak, vagy nyitott polcnak, könnyű átlátni az apró ékszereket benne.

ekszertarto5

 

Forrás: B+C, The DIY Adventures, Pinterest

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!