küszöB

Halloween őrület a lakásban – csakis újrahasznosítva

Közeleg a nálunk is egyre divatosabb Halloween napja. A pogány hagyományoknak megfelelően a régiek azt gondolták, hogy ha ilyenkor ijesztő jelmezekbe bújnak és töklámpást gyújtanak, megóvják magukat az ártó szellemektől. Bár Magyarországon ekkortájt a hagyomány szerint mindenszentek ünnepéről és a halottak napjáról emlékezünk meg, a kirakatokban, üzletekben és az otthonokban is gyakran találkozunk a tipikus narancs és fekete színű Halloween dekorációval.

Bár a Halloween bulik már legalább 10 éve trendik, az angolszász hagyományoknak megfelelően csokiért és cukorkáért kopogtató jelmezes gyerekek nem túl gyakran fordulnak meg a magyar otthonokban. Szokások ide vagy oda, én nem tartom a Halloweeni hagyományokat, de a hozzá kapcsolódó dekoráciért rajongok.

Ági egyik korábbi posztjában már nálunk is láthattatok ilyen témájú dekorációs ötleteket, most egy újabb ötletgyűjteményt mutatok nektek, méghozzá az újrahasznosítás jegyében. Új köntösbe bújtatva maradék befőttesüveg, tojástartó, WC papír guriga, vagy kiégett villanykörte tehet jó szolgálatot Halloween házibulik esetén, vagy csak úgy a hangulat kedvéért.

h1

h2

h5

h6

h7

h8

Forrás: Pinterest

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!