küszöB

Egyszobás legénylakás egy helsinki padlástérben

Mai lakásbemutatónkban egy padlástérben kialakított, egyszobás lakást hoztam nektek, amelynek a tulajdonosa egy kitűnő stílusérzékkel megáldott fiatal helsinki dizájner. A nyüzsgő városközpontokban a jobb helykihasználás érdekében egyre divatosabbá válik a sűrűn egymás mellett álló házak tetőtér- vagy padlásbeépítése, így történt ez ennek a lakásnak az esetében is.

legeny0

Az ideális elrendezésű garzon egész mennyezetét fa lambéria borítja, így a sötétszürke falak egyáltalán nem keltenek nyomasztó hatást, a fa melegsége szuperül ellensúlyozza a sötét színt. A padlótól a mennyezetig érő ablakok és az egy légterű elrendezés hatására a lakásba szabadon áramlik a fény. Jó idő esetén a terasz megnöveli az életteret.

legeny9

Nagyon tetszik, hogy a melegszürke falak és a fa harmonikus elegyét a régi, vintage bútorok és kiegészítők még hangulatosabbá teszik. A tulajdonos nagyapjától örökölt hótaposó a falon, a zongora és sok más kiegészítő country hangulatot csempésznek a városi apartmanba. Egyik kedvencem a hálószoba enteriőrje: az ágy fölé táblafesték került, így egy plusz rajzfelület áll a kreatív tulajdonos rendelkezésére. Az antik, állítható magasságú zongoraszék itt már éjjeli szekrényként funkcionál, a rá rögzített vintage olvasólámpa pedig kitűnően passzol hozzá.

Sosem rajongtam ugyan a bundákért és az állat trófeákért, de ebben a lakásban a falra helyezve szuper kuckós, vidéki stílust köcsönöznek a térnek. A nappali és étkező falát is fekete táblafestékkel kenték le, ahol az odalátogató barátok üzeneteket írhatnak vendéglátójuknak. Egy-két modern kiegészítő is került a térbe, például a hatalmas poszterek, képek, vagy az asztal és a székek, amelyek tökéletesen illeszkednek a lakás hangulatához.

Tényleg azt érzem, hogy nem tudok betelni ezzel a legénylakással, valóban igazi menedék lehet a város zaja elől, jó lehet ide hazatérni.


legeny1 legeny2 legeny3 legeny4 legeny5 legeny6 legeny7 legeny8  legeny10 legeny11

Forrás: Design Sponge

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!