küszöB

Képzeletbeli utazás: térképek újrahasznosítva

Nálam sokféle térkép lapul a fiókban évek óta, amiket a külföldi utazások után már sosem lapozgatok – persze azért mindig reménykedem kicsit, hogy visszatérek oda, ahonnan hoztam őket. No meg egy régebbi kiadású földrajzi atlasz is három példányban van meg – ezt igazán nem tudom, hogy sikerült összehoznunk. A porosodó térképeim inspiráltak arra, hogy utánanézzek, hogyan használhatnám fel őket új formában úgy, hogy közben szem előtt legyenek és a lakást, vagy az életteremet jó érzéssel, kedves emlékekkel töltsék meg.

Ha nálatok is halmozódnak a térképek, esetleg a természetjáró magazinok is gyűlnek, érdemes lehet elgondolkodni azon, hogy mennyi féle módon lehet a szebb daraboknak új funkciót adni. Így továbbra is nézegethetjük őket, nem porosodnak, és nem is kell a kukában landolniuk.

Egy kedves gimis barátnőm például  londoni metrótérképbe kötötte az ellenőrzőit, és néhány turistatérképet is felhasznált füzetek borítására. Emellett a jópofa ötlet mellett szemezgethetünk az alábbiakból is.


 

Forrás: Brit + co, Country Living, Diyprojects

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!