küszöB

Márványminta körömlakkal

A mai Kézzelfogható átcsap egy kis DIY-ba, egy szuper könnyű és izgi festési technikára hoztam egy ötletet. Körömlakkot nemcsak rendeltetésszerűen lehet használni, hanem különböző lakberendezési kiegészítők megfestésére is. 

Víz és körömlakk segítségével csodás márvány mintákkal dobhatjuk fel unalmas tárgyainkat, bármilyen sima felületen megtapad a lakk, ily módon kaspók, fadobozok, üvegtálak szépülhetnek meg. Szükségünk lesz egy tál vízre, amibe szép lassan belecsorgatjuk a körömlakkot, használhatunk több színt is egyszerre, úgy izgalmasabb lesz a végeredmény. Egy vékony pálcikával finoman keverjük meg a folyadékot, ezután a festeni kívánt tárgyat mártsuk meg a víz felszínén, a körömlakk egy vékony bevonatot fog képezni a felületen. Várjunk tíz percet, míg megszárad, majd papírtörlővel óvatosan itassuk fel a felesleges vízcseppeket.

Végül egy kis kedvcsináló képsorozat, az első forrásra kattintva fázisfotókkal illusztrálva lépésről-lépésre végigkövethetitek a folyamatot. Nekem a kaspók nagyon tetszenek, már látom is a kötelező tavaszhozó jácint dekorációt benne, de ez majd egy későbbi poszt témája lesz. 

 

Forrás: Brit+CO, Pinterest

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!