küszöB

Hazai cementlapok a MOZA manufaktúrától

Bár tavaly a MOZÁról és a honlapon található Cementlap Szimulátorról már írtunk röviden, a téma aktualitása és a csodás MOZA cementlapok végett ismét visszakanyarodunk a hazai műhelyhez egy picit.

Kauker Szilviről először néhány éve olvastam egy magazinban. Megjegyeztem a nevét, mert már akkor is nagyon tetszettek a cementlapjai – ekkortájt kezdtek ennyire közkedveltté a cementlapok itthon is. Most, hogy van egy kis lecsiszolt, vintage stílusú komódunk TV-tartóként, valami ízléses és masszívabb fedést keresek a tetejére: beugrott Kauker Szilvi neve, így bukkantam a MOZA cementlapokra.

Szilvi tájépítész, valamint keramikus-formatervező diplomát szerzett, majd 2010-ben megalapította a saját cementlap-manufaktúráját. Nagy hatással voltak rá a budapesti bérházak folyosóin látott cementlapok. Gyakorlati megvalósításukba is belevágott: ösztöndíjat nyert el, a hazai gyártók mellett Portugáliában, Spanyolországban, Marokkóban is tanult a helyi mesteremberektől. Cementlapjaiban fellelhetők a népművészeti, organikus, geometrikus, szecessziós minták. 

A MOZA cementlap manufaktúrában készülő lapokat a hagyományokat követve egyesével, manufakturális körülmények között, kézzel készítik. Nagyon szimpatikus az is, hogy kizárólag magyarországi alapanyagokból, a legjobb hazai szakemberek tudásával készülnek a cementlapok. Megéri körbenézni!

Forrás: MOZA, Pinterest, Aranynapok

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!