küszöB

Moziszékek új otthona

Nagy rajongója vagyok a régi moziszékeknek, ha lenne még hely, az előszobánkba biztos betennék egy mini sort. Ezek a vintage darabok nemcsak gyönyörűek, hanem rendkívül praktikusak is: különösen kis helyiségekben és apró méretű lakásokban tehetnek jó szolgálatot, ugyanis felhajtható ülésüknek köszönhetően nem igényelnek nagy teret. Remekül kombinálhatóak modern bútordarabokkal, de jól illenek skandináv és ipari stílusban berendezett enteriőrökbe is. 

A lakásba beljebb kerülve különleges hangulatot érhetünk el, ha az étkezőasztal körül néhány hagyományos ülőalkalmatosságot moziszékkel helyettesítünk. Nappaliba is el tudom képzelni, ha van egy szabad falfelületünk, de találtam olyan enteriőrt is, ahol a hálószobába van beállítva egy sorozat. Ez utóbbi nekem kissé fura, elvégre ki szeretne közönséget a hálószobájában?

A magánszférát elhagyva boltokat és éttermeket is fel lehet dobni néhány moziszékkel. A kínálat egyébként elég változatos: vannak egyszerűbb vonalvezetésűek vagy ívelt lábbal ellátottak, a kárpittal vagy bőrrel bevont székek kicsit kényelmesebbek, mint a sima fa ülőfelülettel rendelkező társaik. Az már hab a tortán, ha még a számozás is látszik. Itthon az ArtKRAFT-nál vagy a Möbelkunstnál lehet időnként szert tenni néhány példányra, de érdemes az online aukciós oldalakat is böngészni. 

 

Forrás: Pinterest, ArtKRAFT

Karácsony ipari stílusban

Egy ideje beakadt nálam az ipari stílus, kedvelem az anyaghasználatát és a visszafogott színvilágát. Tetszik, hogy a haszontalannak tűnő tárgyak új funkciót kapva újjászületnek, és ezáltal sajátos hangulatot, vagányságot kölcsönöznek környezetüknek.

A rá jellemző stílusjegyeket a karácsony közeledtével is megőrzi: nem használ túl sok színt, természetes anyagokkal – fával, fémmel, bőrrel – dekorál, és inkább a fénnyel való játékot tartja fontosnak. Az ötletességet itt sem nélkülözi, számtalan példát találhatunk az újrahasznosításra: nagyon jól mutat például a csirke-etetőből készült adventi koszorú, az autórugóból fabrikált gyertyatartó vagy a bicikliláncból formázott karácsonyfadísz. 

188ae7597d3b4dbce53f0b481da60538

346dd7698521f2544470512c0f77db9e

b5319069a59da8ba22656e18afce4ea8

(tovább…)

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!