küszöB

Kókuszrost és szizál

Luca kutya érkezésével a lépcsőnk, melyre korábban korlátot terveztünk, újabb kihívás elé állított minket: a kutyus nem tudott kényelmesen közlekedni a lépcsőn, mert csúsztak a körmei a lakozott fa lépcsőfokokon. Az első héten még nem volt ez igazán gond, mert Luca félt a magasságtól. A második héten megtanult felmenni, és nagy vinnyogással várta, hogy levigyük. A harmadik hétre ez is megoldódott, csúszva-ugrálva közlekedett a lépcsőn, koptatva a szép fa lépcsőfokokat és a szívinfarktust hozva ránk, hogy a nagy rohangálásban mikor fog megcsúszni és leesni. 

kuszob_lepcsoszonyeg2

A csúszásgátlás egyik egyszerű módját, a lépcső szőnyegezését választottuk. A natúr, természetes anyagokkal és színekkel burkolt konyhából indul a lépcső az emeletre, így ennek hangulatához kerestük a legideálisabb megoldást. Kaptunk pár kis méretű mintát, ezeket néztük hozzá a konyhabútor és a pult színéhez. A természetes színű szizál és kókuszrost szőnyegek tetszettek, ezeket kifejezetten ajánlják erős igénybevételre, ráadásul, mint megtudtuk, tökéletesen alkalmas állatok tartására is, mert a “lehulló szőrszálak nem ragadnak a szőnyegbe, hiszen nem tartalmaz sztatikusságot generáló műszálat, így könnyen eltávolíthatjuk a szennyeződést porszívózással.”

A lépcső szőnyegezésére többféle megoldás létezik. Választhatunk futót, mely a lépcsőfokok közepén fut végig valamilyen rögzítéssel, de befedhetjük az egész lépcsőt is, mintha padlószőnyegből lennének a lépcsőfokok. Az egyik legköltséghatékonyabb megoldás (mivel nincs szükség nagy felületre maradék anyagokkal dolgoznak), ha egyenként teszünk szegett szőnyegdarabokat a lépcsőfokokra. Ez a típus lehet négyzetes vagy félkör íves, mi ez utóbbit választottuk. Nagy előnye, hogy lehajló füle a lépcső élét is védi, ez az a rész, ami a legkönnyebben kopik a fel-le járkálásban. Mivel a lépcsőnk egyedi méretű, a standard lépcsőknél keskenyebb és a lépcsőfokok vastagsága is kisebb, nem találtunk rá szabvány, előre gyártott lépcsővédőt. Egyedi terv (rajzlapból kivágott sablon) alapján készítették el nekünk a Naturflor szakemberei a szőnyeget. 

Mi az egyszerű natúr irányt választottuk, de léteznek izgalmas szövésű, mintás és színes természetes szőnyegek is, sőt, ha nem a házi kedvencek miatt szeretnék a lépcsőre fedést, a pihe-puha pamut szőnyegek, vagy a gyapjú-szizál keverékek is ideálisak lehetnek. 

kuszob_lepcsoszonyeg3

kuszob_lepcsoszonyeg1

Fotók: Naturflor, saját

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!